بررسی خصوصیات فیزیکوشیمیایی خاک های مناطق پراکنش اناردرحاشیه رودخانه ارس درارسباران
پذیرفته شده برای پوستر XML
نویسندگان
عضوهیئت علمی
چکیده
انار بدلیل فعالیت آنتی‌اکسیدانی و محتوای ترکیبات ضدسرطانی بالا یکی از قدیمی‌ترین و سالم‌ترین میوه‌های خوراکی محسوب می‌شود. امروزه انار در شرایط اقلیمی بسیار متغیری پرورش می‌یابد که نشان‌دهنده‌ی انعطاف‌پذیری، سازگاری و محدوده‌ی وسیع تنوع ژنتیکی آن است. ایران از نظر سطح زیر کشت تجاری، تنوع و مرغوبیت ارقام، میزان تولید و صادرات انار رتبه‌ی اول جهان را در اختیار دارد. ایران همچنین دارای تنوع اقلیمی خاصی است که کیفیت و ارزش غذایی انار را تحت تأثیر قرار می‌دهد. تاکنون، مطالعات بسیار کمی در مورد اثرات خصوصیات فیزیکوشیمیایی خاک های مختلف بر مقدار پراکنش این درخت در کشور انجام شده است. محل رویش درخت اناراز نزدیکی مرز ارمنستان شروع شده وتا سه راهی اصلاندوزادامه دارد.اکثر این مناطق دارای خاک های رسوبی بوده وشامل دشتهای دامنه‌ای و تراس رودخانه‌ای متشکل از مواد رسوبی، شیب عمومی 1 تا 3 درصدودربعضی قسمت ها تا 30درصد می‌باشد. این اراضی دارای خاک نیمه عمیق تا عمیق با بافت متوسط تا نسبتاً سنگین و سنگ ریزه در بعضی قسمتها است. رنگ خاک در حالت خشک قهوه‌ای تا قهوه ای روشن و بافت خاک ازسبک Sandy loam)) تا سنگین (Sandy clay loam)، دارای ساختمان کروی ودربعضی موارد بدون ساختمان، خلل و فرج زیاد، ریشه زیاد، واکنش در برابر اسید کلریک زیاد، هدایت الکتریکی 56/0 دسی‌زیمنس بر متر، اسیدیته برابر 7.5تا 7.9 پایداری ساختمان خاک در حالت خشک سخت و در حالت مرطوب سست، کربنات کلسیم از12 تا 34 درصد، مواد آلی از8. تا 4درصد، سنگریزه از10 درصد تا 50 درصد می باشد.
کلیدواژه ها
موضوعات