به منظور شناسایی هرچه بیشتر دخایر طبیعی" جنگل های ارسباران " به عنوان یکی ازذخیره گاه های مهم و منحصر به فرد کشور که در سال 1976 از طرف سازمان یونسکو در سطح جهانی به عنوان یکی از ذخیره گاه های زیست کره معرفی و ثبت شده است، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی برای پرداختن به این مهم و نیز بسترسازی مناسب برای هم گرایی دانشمندان و محققان منابع طبیعی و جنگل و ایجاد زمینه ای برای ارایه آخرین نتایج پژوهشهای صورت گرفته در این عرصه، نسبت به برگزاری اولین همایش ملی تحت عنوان " صیانت و حفاظت جنگلهای ارسباران " را در سال 1396 اقدام نموده  است.

طبق هماهنگی ها و پی گیریهای به عمل آمده،  این رویداد علمی با همکاری وهمیاری بیش از 10 دانشگاه، مرکز علمی، سازمان دولتی و غیر دولتی در تیرماه سال 1396 در تبریز و منطقه ارسباران انجام می گیرد.

مقاله های این همایش ملی توسط سازمان های معتبر علمی از جمله پایگاه استنادی علوم جهان اسلام(ISC ) و سیویلیکا(CIVILICA )نمایه خواهدشد.